meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Drie tips voor minder afleiding tijdens je werk

Hoe snel laat jij je afleiden tijdens je werk? Door pop ups met mailtjes, collega’s die even bij je komen kletsen, binnenkomende appjes en rinkelende telefoons? Ondanks al die afleidingen blijft de deadline voor die ene opdracht wel gelijk. We geven je drie tips om ongestoord door te kunnen werken. Lees je mee?

Tip 1: Lees niet direct je mail

Grote kans dat jij je dag start met het openen en lezen van je mails. Je wilt immers goed op de hoogte zijn, maar dat kost ook een hoop tijd. Je kunt zo maar eens de hele dag bezig zijn met al die mails. Niet handig. Het is daarom beter om wat later in de ochtend je mail te lezen. Bijvoorbeeld rond een uurtje of elf.

Denk overigens ook goed na of het nodig is om iedereen de cc’en. Beperk dit zoveel mogelijk. En; zelf mailen zorgt ook weer voor terugkerende mail.

Tip 2: Plan korte pauzes

Heb jij ook zo’n collega die ieder uur, of half uur, een rookpauze inlast? Of bij het koffieautomaat te vinden is? Een collega die het gezellig vindt om met iedereen een praatje te maken? Het is natuurlijk hartstikke verleidelijk om dat zelf ook te doen als je lastige taakjes wilt uitstellen.

Deze contacten vermijden is natuurlijk niet nodig, maar effectiviteitsdeskundigen adviseren wel om deze momenten bewust in te plannen. Je kunt jezelf belonen met korte pauzes, bijvoorbeeld na een uur geconcentreerd werken. Hier zijn overigens wel verschillende theorieën over. De één adviseert om na 25 minuten werken vijf minuten te pauzeren. Terwijl een andere expert zegt een paar uur door te werken en dan te pauzeren. Werk in elk geval niet acht uur achter elkaar door.

Tip 3: Negeer je Social Media

Eén van de belangrijkste afleiders tijdens werk is toch wel social media. Want even kijken welke melding je nu weer van Facebook krijgt of wie er een foto op Instagram heeft geplaatst. Zet alle meldingen eens uit. Dat werkt echt best wel fijn! Plan een dagdeel in om iets af te maken. En kijk bijvoorbeeld tijdens de lunch even naar de social media. Vaak blijkt dat je helemaal niet zoveel gemist hebt. En een wat ‘zwaardere’ maatregel is om geen social media apps op je telefoon te installeren. Zo moet je veel meer moeite doen om online het medium op te zoeken.

Bron: Gezondheid&Co

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek