meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

10 golden tips to improve your English

Waarschijnlijk staat het bij iedereen op zijn of haar CV: Engelse schrijf- en spreekvaardigheid. Maar als puntje bij paaltje komt dan blijkt het in de praktijk dat die engelse vaardigheden nogal eens tegen vallen. Wil jij graag beter Engels spreken en schrijven maar wil je geen taalcursus doen? Dan hebben wij de oplossing. We geven je namelijk 10 tips om heel gemakkelijk je Engels te verbeteren. Let’s go!

1.Lees een Engels boek

Kies niet zo maar een Engels boek, maar zoek een onderwerp waar je echt interesse in hebt. Of lees een boek in het Engels wat je al eerder in het Nederlands hebt gelezen. Op deze manier ben je op een leuke manier actief met de taal bezig.

2.Leer elke dag een aantal nieuwe woorden

In het dagelijks leven zul je regelmatig engelse woorden tegenkomen die je niet begrijpt. Stel voor jezelf een minimum aan woorden in die je per dag leert en schrijf ze op! Als je dit een maand lang doet, heb je binnen deze maand zo’n 300 nieuwe woorden bijgeleerd!

3.Maak gebruik van apps

Je kan het natuurlijk allemaal zelf opzoeken in het woordenboek, maar er zijn verschillende apps die jouw leven een stuk makkelijker kunnen maken. Er zijn namelijk voldoende apps te vinden die je op een leuke manier helpen je Engels te verbeteren. Kijk bijvoorbeeld eens naar Duolingo of Babbel. Kies een app die bij je past en probeer je Engels te verbeteren als je in de bus of trein zit of even ergens moet wachten. Dat is pas optimaal gebruik maken van je tijd!

4.Praat tegen jezelf … in de spiegel

Ja ja, in het begin zal het misschien een beetje vreemd zijn, maar geloof ons, het is echt een hele goede manier om te wennen aan engels spreken! Praat dus honderduit met jezelf over vanalles en nog wat. Voelt het toch wat vreemd? Misschien kan een praatje in het Engels tegen je hond of kat wat minder raar voelen.

5.Zet Engelse films op

We kijken heel veel films al in het engels, omdat de meeste films Engels gesproken zijn. Toch kiezen we wel vaak voor Nederlandse ondertiteling. Probeer de ondertiteling eens te skippen en je te focussen op het luisteren. Op deze manier ben je heel actief, maar toch onbewust, bezig met de taal. Is dit nog iets te lastig? Probeer dan de ondertiteling ook in te stellen op Engels.

6.Plak post-its in huis

Post-its zijn de ideale oplossing voor het onthouden van belangrijke dingen. Schrijf het Nederlandse woord en de Engelse vertaling op een post-it en plak ‘m ergens in huis. Je huis wordt er niet alleen heel vrolijk door, maar je leert ook nog eens heel makkelijk heel veel nieuwe woorden. Ideaal toch?

7.Luister een luisterboek in de auto

Luisterboeken zijn ideaal om een taal snel onder de knie te krijgen als je weinig tijd hebt om zelf te studeren. Onbewust krijg je namelijk een hele hoop mee over zinsopbouw, grammatica en woorden in de context begrijpen. Tegenwoordig zijn veel boeken als luisterboek beschikbaar dus niks houdt je tegen!

8.Gebruik oefenexamens

Misschien is dit niet de allerleukste tip, maar oefenexamens zijn ideaal om je Engelse leesvaardigheid op te krikken. De teksten zijn zo geschreven dat ze je trainen in het lezen en begrijpen van de tekst, daarnaast zijn ze overal beschikbaar op internet.

9.Plan een bezoekje aan Londen

Dit is misschien wel de leukste tip die we je kunnen geven! De beste manier om een taal te leren, is namelijk door deze ook daadwerkelijk dag en nacht te spreken, luisteren en lezen. En waar kan dat nou beter dan in Londen, Engeland! Londen is een geweldige stad, maar er zijn natuurlijk veel meer steden waar Engels wordt gesproken. Kies dus een leuke bestemming en oefenen maar!

10.Durf te spreken & fouten te maken

Net hebben we je de leukste tip gegeven, dus nu geven we je de belangrijkste tip! Durf te spreken en laat je niet van de wijs brengen als je een fout maakt. Rome is ook niet in één dag gebouwd, dus verwacht ook niet van jezelf dat je perfect Engels zult spreken binnen een paar weken. Juist door het maken van fouten leer je ongelooflijk veel.

Succes met het verbeteren van je Engels! Ben je al heel goed in Engels? De bovenstaande tips zijn natuurlijk ook toe te passen bij het leren van elke andere taal zoals Duits, Spaans, Frans of Chinees. Welke tips ga jij gebruiken? En welke taal zou jij nog wel willen leren?

Bron: secretaressenet.nl

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek