meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Tips om je timemanagement vaardigheden te verbeteren

Tips om je timemanagement vaardigheden te verbeteren

De truc is om je taken te organiseren en je tijd zo efficiënt mogelijk te gebruiken zodat je elke dag meer gedaan krijgt. Het helpt je om werkstress te verminderen. Hierbij praktische tips om je timemanagement vaardigheden nog wat aan te scherpen.

Handel kleine klusje direct af

Er zijn van die kleine klusjes die je eigenlijk binnen een kwartiertje wel klaar hebt, maar die toch op je to-do lijst blijven staan. Handel die kleine (rot)klusjes liever meteen af, dan voel je je er ook minder door belast.

Breng prioriteiten aan

Als je to-do lijst zo lang is, dan valt het niet altijd mee om de juiste prioriteiten te stellen.

Stop multitasken

Met een klant bellen en ondertussen nog even snel je notulen afmaken is niet handig. Elke keer als je iets anders gaat doen (omdat de klant bijvoorbeeld vraagt om iets na te kijken), kost het je weer extra tijd om te kijken waar je gebleven was met het uitwerken van je notulen en om je gedachten daarover ook weer te ordenen. En dat zorgt dan ook weer een onrustig/gehaast gevoel. 1 ding tegelijk doen dus.

Deel grote projecten op in kleinere taken

Door grotere projecten op te delen in kleinere en benaderbare klussen verminder je stress en de neiging om uitstelgedrag te vertonen. Zorg ervoor dat je voor elke taak een realistisch tijdsbestek bepaalt en volg een schema om je aan dat tijdslimiet te houden.

Gebruik technologie

Online tools, smartphone-apps en digitale timers kunnen je allemaal helpen om je werk de baas te blijven en je planning te optimaliseren. Verdiep je in de technologie die beschikbaar is!

Bron:metro.co.uk

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek