meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

8 tips voor effectief thuiswerken

Flexibel thuiswerken werd al steeds populairder. Een dagje thuiswerken is vaak prettig, maar als het ineens ‘verplicht’ wordt, voelt dat toch net even wat anders. Grote kans dat jij nu vanuit je huis aan het werk bent in plaats van achter je bureau op kantoor. 

Hoe zorg je er nu zelf voor dat je fijn thuis kunt werken en je met je collega’s op afstand toch prettig en effectief kan samenwerken? 

Om je werkzaamheden zo goed mogelijk door te laten gaan, zonder naar kantoor te komen, geven wij je graag 8 tips om het thuiswerken zo productief en aangenaam mogelijk te maken. 

1.Creëer een fijne en rustige plek in huis om te werken. Zorg daarbij voor zo min mogelijk omgevingsprikkels en afleiding, maak er echt jouw plek van. Je werkplek is namelijk echt van invloed op je productiviteit!

2.Erg voor de hand liggend, maar zorg dat de basis in orde is! Denk aan een goede internetverbinding (waarbij bedraad beter werktdan draadloos), dit is cruciaal voor thuiswerken.
En ga je een online meeting in? Zorg dat je camera, microfoon en eventueel een koptelefoon goed werkt en test dit van tevoren.

Niets is zo vervelend een gesprek in te gaan en er dan achter te komen dat zaken niet goed werken

3.Begin je dag met energie en concentratie. Neem een frisse douche, kleed je aan en neem de tijd om goed te ontbijten. Even dat momentje voor jezelf voordat je echt achter je computer kruipt. 

4.Motiveer jezelf en creëer structuur in je dag.
Schrijf op wat je vandaag gaat doen, wat pak je in de ochtend en wat pak je in de middag op? Ben je productief in de ochtend? Start dan met je belangrijkste to do’s, dan is je focus en concentratie op zijn best.

5.Houd je online agenda goed bij, zodat het voor iedereen helder is waar je aan werkt en wanneer je het beste te bereiken bent. 
In ons team werken wij bijvoorbeeld met Trello, een handige online tool om alle projecten te managen. Deze tool is niet meer weg te denken in onze werkzaamheden en is er in een onbetaalde en betaalde variant. Met de onbetaalde variant kun je prima uit de voeten! Zo kun je er projecten mee ordenen, taken verdelen en toewijzen aan collega’s en je ziet in één oogopslag de stand van zaken van al je projecten en wie van je collega’s waar mee bezig is. 

6.Vergeet je pauzes niet!
Frisse lucht en beweging doet een mens goed, zorg dat je dit in je pauze(s) meepakt. Houd daarbij natuurlijk wel rekening met de 1,5 meter afstand, maar sla die welverdiende pauze zeker niet over! Op je werk zijn er vaak onderbrekingen en beweeg je meer dan je denkt, zoals dat praatje met je collega’s bij het koffiezetapparaat. Thuis moet je deze pauzes zelf creëren. En een pauze tussen de bedrijven door, maakt je productiever!

7.Houd contact met je collega’s, dat kan tegenwoordig met veel online tools. De online tools die wij binnen onze organisatie gebruiken zijn o.a. Microsoft Teams, WhatsApp videobellen en skype. Maar zo zijn er nog tal van andere mooie online tools beschikbaar

8.Stop op tijd, Thuiswerken heeft als valkuil dat je maar door blijft gaan. Zorg dat je energie overhoudt en de volgende dag weer vol frisse energie kan starten.

Experimenteer en ontdek wat voor jou het beste werkt! Zodat je uiteindelijk productiever en slimmer kunt werken! 

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek