meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

5 tips voor een fijne en inspirerende werkplek

In een inspirerende werkplek presteer je beter, voel je je gelukkiger en ben je vaak ook nog eens creatiever. Maar hoe creëer je zo een inspirerende werkplek? Wij helpen je op weg met 5 tips en een nieuwe dosis inspiratie.
Bij een inspirerende werkplek denk je misschien meteen aan de hippe kantoren van Google en Facebook met glijbanen en hangmatten. Toch hoeft een inspirerend kantoor inrichten helemaal niet zo gek en moeilijk te zijn. Onderstaand 5 manieren om een inspirerende werkplek te creëren.

1: Een plek om te ontspannen

Ontspanning is essentieel als je productief wilt blijven tijdens je dag. Richt daarom een speciale loungeruimte of ontspanningshoek in. Creëer bijvoorbeeld een ruimte met loungebank of zitzakken, een boekenkast met interessante boeken en/of een tafeltennistafel in. Zo kun je even lekker ontspannen met een tijdschrift of boek of juist in beweging komen tijdens een spelletje met collega’s. En daarna natuurlijk weer met frisse concentratie terug naar de orde van de dag.
Bij een inspirerende werkplek denk je misschien niet direct aan je bureau en bureaustoel. Toch beïnvloeden deze je werkplezier. Je voelt je tenslotte beter als je lekker zit. Wist je dat 70% van de werknemers vindt dat ergonomisch meubilair bijdraagt aan meer werkplezier? Reden genoeg dus om te zorgen dat het bij jou goed is geregeld.
Zorg bijvoorbeeld voor een goede ergonomische bureaustoel of een verstelbaar bureau. Daarnaast verhogen bijvoorbeeld ook simpele accessoires zoals een voetensteun of ergonomisch toetsenbord het comfort op je werkplek. Zo zit je niet alleen lekkerder, maar werk je ook nog eens een stuk comfortabeler.


2: Geef een persoonlijke touch
Uit onderzoek van marktonderzoeksbureau Ruikrok/ Netpanel blijkt dat de ideale werkplek huiselijk aanvoelt. Tijd dus om die persoonlijke spulletjes een plekje te geven op je bureau! Fotolijstjes, dat ene leuke souvenir of je favoriete plant. Je kunt er alle kanten mee op.

3: Planten en groen in huis

Groen op de werkvloer heeft een positief effect op mensen. Zo zorgen planten voor een betere luchtkwaliteit en verminderen ze stress. Maar zelfs kunstplanten fleuren de afdeling op, zeker als je deze combineert met een mooie kleurige pot.

4: Een lichte en opgeruimde werkplek

Uit onderzoek blijkt ook dat een goed verlichte en opgeruimde werkplek bijdraagt aan een hogere productiviteit. Van een chaotisch en donker kantoor word je tenslotte eerder onrustig dan blij. Gelukkig hoeft een opgeruimd kantoor niet saai te zijn. Schep bijvoorbeeld orde met kleurrijke opbergbakjes op je bureau of gebruik een design kast als scheidingswand op de afdeling.
Zorg daarnaast dat je werkplek voldoende verlicht is. Onvoldoende licht is tenslotte een beruchte belemmerende factor voor je productiviteit. Kies daarom een goede bureaulamp.

5: Creëer een oase van rust

Uit onderzoek* van NovioResearch blijkt dat geluidsoverlast op de werkvloer een van de grootste frustraties is. Iets dat je ‘zen’ gehalte en productiviteit natuurlijk niet ten goede komt. Creëer daarom je eigen oase van rust door (akoestische) scheidingswanden te plaatsen. Deze houden meer geluid tegen dan je denkt en geven ook nog eens extra privacy. En wat ook helpt: een koptelefoon of oordopjes. Zo kun jij je even afsluiten van de rest van de wereld (en stiekem van dat ene foute nummer genieten).

Bonus tip: doe een fika

Meer doen door pauze te nemen? Het klinkt misschien gek, maar in Zweden zweren ze erbij. Bij het Fika concept nemen werknemers om 10.00 en 15.00 een koffiepauze en laten ze het werk even voor wat het is. En wat blijkt? Werknemers zijn productiever en creatiever en doen minstens zoveel werk in minder tijd. Een mooi excuus om op zijn tijd pauze te nemen.

Bron: Manutan

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek