meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Waarom fysieke meetings onmisbaar zijn!

Online vergaderen was de laatste periode een goede oplossing voor heel veel bedrijven. Het heeft ook zeker voordelen, denk aan: kosten besparen, geen reistijd en het is gemakkelijk te organiseren. Toch zal online vergaderen het “traditionele” vergaderen nooit kunnen vervangen. Persoonlijk contact is erg belangrijk voor het onderhouden van relaties en hier heeft iedereen, juist in deze tijd, behoefte aan. Hieronder de redenen waarom fysiek vergaderen de voorkeur heeft:

Persoonlijk contact
Hoewel er in 2020 veel mogelijkheden zijn om elkaar te zien tijdens een online vergadering of congres, het contact dat je hebt blijft beperkt. De online meeting wordt puur zakelijk en het sociale contact waar we behoefte aan hebben verdwijnt op deze manier volledig. Juist bij een fysieke meeting spreek je elkaar tijdens de borrel en heb je de kans om een goede zakelijke relatie op te bouwen, wat binnen de zakenwereld van groot belang is. Daarnaast is voor veel mensen de netwerkborrel als afsluiting van de meeting het hoogtepunt, even gezellig met je collega’s bijkletsen of juist op zoek gaan naar nieuwe contacten. Dit zien wij toch wel als grootste voordeel van elkaar fysiek ontmoeten!

Technische belemmeringen
Zoals eerder genoemd zijn er in dit digitale tijdperk genoeg mogelijkheden om op afstand met elkaar te vergaderen. Toch kleven hier ook allerlei nadelen aan, het grootste nadeel is dat je afhankelijk bent van de techniek. Wanneer de techniek niet meewerkt kan een online meeting volledig in het water vallen. Het gebeurt regelmatig dat deelnemers uitvallen doordat de internet verbinding niet snel genoeg is, een goede internetverbinding is dus echt een vereiste. Ook is het belangrijk dat de deelnemers weten hoe ze de software moeten gebruiken, niet iedereen is even technisch natuurlijk. Wanneer er bij een fysieke meeting technische problemen ontstaan is er altijd een medewerker van de locatie die je hierbij kan helpen, bij een congres zit er zelfs constant technische assistentie in de zaal om te zorgen dat het op rolletjes loopt.

Stress door online meetings
Even nog snel vergaderen buiten kantoortijden om, gewoon omdat het kan. Omdat iedereen thuis is worden de tijden om te vergaderen flexibeler. Helaas betekent dit ook dat vergaderen niet alleen tijdens kantoortijd gebeurt maar juist steeds vaker erbuiten. Privé en werk lopen steeds meer door elkaar, je voelt de druk om altijd bereikbaar te moeten zijn. Dit is zeker geen voordeel maar kan juist extra stress opleveren.

Afleiding
Dat privé en werk steeds meer door elkaar lopen zal jullie allemaal wel bekend voorkomen. Je leeft voortdurend met het hele gezin onder hetzelfde dak, dat is natuurlijk hartstikke gezellig, maar tijdens je online meeting niet altijd heel handig. Niet voor niks gaan er filmpjes viraal van kinderen die plots om iemands aandacht vragen! Tijdens een vergadering is het van belang dat iedereen geconcentreerd is om zo het beste resultaat te behalen. Het blijkt dat dit gemakkelijker is wanneer je fysiek aanwezig bent bij een vergadering of congres, juist doordat je geen of minder externe afleidingen hebt.

Ben jij overtuigd van het fysiek vergaderen? Vraag hier jouw meeting aan! 

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek