meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Kom beter uit de online vergadercrisis met deze mindset

Een growth mindset helpt in tijden van crisis. Zo heeft de coronacrisis veel van ons gevraagd, iedereen moet zin flink aanpassen om op afstand te werken en vergaderen. Je hebt vaak geen invloed op de veranderingen rondom een crisis, maar wel op hoe je er mee omgaat. De manier waarop je in het (werk)leven staat, oftewel jouw mindset, speelt hierin een grote rol.
DR.Carol Dweck stelt dat er twee soorten mindsets zijn: de growth mindset en de fixed mindset. Welke mindset je hebt, bepaalt jouw gedrag, gevoel en ontwikkeling.
 

De growth mindset

Wil jij jezelf graag persoonlijk ontwikkelen, bijvoorbeeld door jouw sparringstalent en notuleervaardigheden verder te verbeteren? Je hebt dan een growth mindset. Als jij beschikt over deze mindset, ga je actief op zoek naar uitdagingen en ga je deze eerder aan om jezelf te ontwikkelen. Je hebt dan écht een passie voor leren.

De fixed mindset

Ga jij niet graag uitdagingen aan, bijvoorbeeld omdat je denkt dat je jouw vaardigheden niet verder kunt ontwikkelen? Je hebt dan een fixed mindset. Mensen met deze mindset geloven dat hetgeen waar ze goed in zijn bepaald is als kind. Zij denken dat deze vaardigheden niet te verbeteren zijn en blijven vaak bij de taken waar ze altijd al goed in zijn.

Hoe gebruik je de growth mindset tijdens een online vergadering?

Het is vast geen verrassing dat optimisme en ambitie – dus eigenschappen van de growth mindset – helpen om sterker uit een crisis te komen. De maatregelen van de coronacrisis zijn bijna allemaal opgeheven, maar online werken en vergaderen are here to stay.

Hoe ga je daar vanuit jouw growth mindset mee om? En hoe zorg je voor structuur tijdens een online overleg? SMI geeft jou als ondersteuner graag enkele tips om een online vergadering succesvol te laten verlopen:

1.Spreek regels af; spreek samen af welk gedrag wenselijk is tijdens de vergadering. Je voorkomt hiermee dat mensen door elkaar heen praten of niet opletten.
2.Regisseer de vergadering; houd de touwtjes in handen en zorg als regisseur dat iedereen zich aan de afgesproken regels houdt.
3.Houd je doel voor ogen; bedank voorafgaand aan de vergadering wat het doel ervan is en werk hier gericht naartoe.
4.Notuleer tijdens de vergadering; schrijf dingen die worden gezegd op en zorg dat er naderhand iets mee gebeurt. Je bereikt hiermee het doel van jouw vergadering

 

 

 

 

Bron:blog.secretary.nl

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek