meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Manieren om nieuwe energie op het werk te vinden

Manieren om nieuwe energie op het werk te vinden

De afgelopen twee jaar heeft de pandemie ons werk en ons leven totaal veranderd. Activiteiten op het werk die ons energie gaven, zoals de persoonlijke interactie met collega’s, gezamenlijke lunches en andere teambuildingsactiviteiten mochten niet meer. Gelukkig zijn veel van deze pandemische protocollen aan het weg ebben, maar helaas worden we nu weer opnieuw geconfronteerd met veranderingen en onzekerheden, zoals de angst en onzekerheid over de oorlog in Oekraïne. In dit artikel delen we een aantal tips om nieuwe energie in je werk te vinden.

Breng kleine veranderingen aan

Soms kan een enorme, langdurige periode van stress ervoor zorgen dat je de balans opmaakt van je leven, wat ertoe kan leiden dat je een carrièreswitch overweegt als een manier om te ontsnappen. Waak in dat geval voor te drastische veranderingen, zoals het opzeggen van je baan zonder er heel goed over na te denken. Praat eerst met je werkgever over het aanbrengen van kleine(re) wijzigingen in je huidige baan, zoals bijvoorbeeld bij het aanpassen van je werkdagen, zodat je sommige dagen op kantoor werkt en andere dagen thuis (hybride werken). Kleinere veranderingen kunnen al nieuwe energie geven.

Stel haalbare doelen

Als je je opgebrand voelt, kan het stellen van kleine doelen, die je makkelijk kunt bereiken, je helpen om meer werkgeluk te vinden. Doelen helpen je om vast te stellen wat je wilt bereiken, en door ze vervolgens op te splitsen in kleinere doelen, kan je ze ook nog eens eerder afvinken en dat kan je net dat beetje extra energie geven dat je nodig hebt.

Ontspan

Ben je aan het wandelen gegaan tijdens de pandemie? Blijf dat dan vooral lekker doen. De natuur geeft energie, dat blijkt uit allerlei verschillende onderzoeken. En leer jezelf ook ademhalingsoefeningen aan om extra te ontspannen. Je kunt er apps voor gebruiken, zoals bijvoorbeeld de apps Calm en Headspace.

Als je het moeilijk hebt, praat er dan over

Als je je langere tijd gestrest voelt en de aanpassingen op je werk helpen niet meer, dan is het een goed idee om uit te zoeken waardoor je je zo voelt. Zoek in dat geval hulp in de vorm van een coach. Zij kunnen je helpen om over je problemen na te denken en te praten over hoe je je voelt. Met wat extra reflectie, zelfzorg en ondersteuning van je werkgever, zal je merken dat je toch weer nieuwe energie gaat vinden.

Bron:fm-magazine.com

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek