meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Zo blijf je collegiaal met 1,5 meter afstand

Nu de eerste Corona-golf voorbij lijkt en in heel wat bedrijven de terugkeer naar kantoor ingezet is, komen we in een nieuwe werkrealiteit. Om je collega’s en jezelf te beschermen zijn er diverse maatregelen en afspraken van kracht. Ziet jouw werkplek er nu anders uit? Moet je achter een plexischerm werken, en is de helft van je collega’s nog maar op kantoor? Hoe blijf je dan toch collegiaal met al die maatregelen?

Verzin een eigen legendarische begroeting
Voorlopig mogen we geen handen schudden en een schouderklopje geven mag ook niet. Wat kun je dan wel doen om de connectie met collega’s te behouden? Verzin een alternatieve begroeting die vanaf nu de norm wordt. Denk bijvoorbeeld aan een vaste song, een leuke non-verbale groet, jullie eigen feet shake of een collectieve goedemorgen!

Offline communicatie op afstand
De informele korte babbels over de kids, het weekend, succesverhalen en realisaties zijn nu iets minder spontaan door wisselende teams, thuiswerk en afstandsbeperkingen. Toch zijn deze interacties erg belangrijk omdat ze connectie creëren en helpen om de werkstress te verminderen.

Hou vooral ook contact met collega’s die je (nog) niet ziet. Hang daarom – op een plaats waar iedereen langskomt (de entree, de toiletdeur of de deur van de keuken?) – een prikbord of een whiteboard neer. Je kunt hier foto’s, post-its en/of andere mededelingen opzetten.

Coronaproof teambuilding
Nu klassieke teambuildings niet kunnen doorgaan, kan je best nog wel alternatieve activiteiten organiseren. Een suggestie? stel een “corona-playlist” samen met alle collega’s zodat zowel de thuiswerkers als de kantoorwerkers naar dezelfde muziek kunnen luisteren (en kunnen meezingen!) of organiseer een online pubquiz!

Bron: jobat.be en secretaressenet

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek