meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Lekker!

Varkensfiletrollade met pruimensaus

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 el venkelzaad
  • 1/2 Euroma Original spices by Jonnie Boer lemon pepper
  • 1 varkensfiletrollade
  • 75 g gewelde pruimen
  • 1 perssinaasappel
  • 2 stuks steranijsjes
  • 1 runderbouillontablet
  • 200 ml water
  • 25 g ongezouten boter

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe het venkelzaad en de lemon pepper in de vijzel en stamp grof. Dep de rollade droog en wrijf rondom in met dit mengsel (de kruidenmix uit de verpakking wordt niet gebruikt). Braad het vlees in het midden van de oven 50 min. Neem het vlees uit de oven en laat 15 min. losjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
  2. Snijd ondertussen de pruimen in reepjes en pers de sinaasappel uit. Doe de pruimenreepjes met het sinaasappelsap, de steranijs, bouillontablet, water en de boter in een steelpan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten zachtjes koken. Verwijder de steranijs en schenk in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg het hete water toe en roer de saus door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd het vlees in plakken en serveer met de saus.

Bewaartip:

De saus kun je 2 dagen van tevoren maken en afgedekt bewaren in de koelkast. Verwarm voor het serveren op laag vuur.

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek