meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Online boekhouden? Zo zoek je een passend programma

Ben jij startend zzp-er? Dan moet je veel uren steken in de opbouw van je business, maar vergeet ook vooral de administratie niet. Veel zzp-ers maken daarom gebruik van een online boekhoudprogramma.

Het grote voordeel van een online boekhoudprogramma is dat je altijd en overal toegang hebt tot je gegevens. En je administratie is altijd up-to-date. Nog een mooie bijkomstigheid, wat veel tijd kan schelen: een online boekhoudprogramma hoef je niet te installeren. Je kunt meteen starten. Waar moet je op letten als je op zoek gaat naar een passend programma?

De Prijs
De prijs speelt een belangrijke rol bij het selecteren van een goed boekhoudprogramma, maar staar je hier niet blind op! Veel aanbieders werken met een maandelijks bedrag, gemiddeld ligt dat tussen de € 10 en € 50. De prijzen verschillen nogal, een punt om rekening mee te houden. Een goede manier op te testen of een bepaald programma goed bij je past, is om eerst een “gratis” programma te testen, want die zijn er ook.

Aantal transacties
Hoewel er bij de meeste online boekhoudsoftware geen limiet meer op zit, raden we je aan om toch goed om te letten hoeveel banktransacties je per maand mag uitvoeren.

 

Opzeggen
Het is zeker verstandig om te kijken of een boekhoudprogramma maandelijks opzegbaar is of niet. Voor je het weet zit je ergens langer aan vast dan gewenst is…

Bewaren, back-uppen en de veiligheid
Wist je dat een ondernemer verplicht is om zeven jaar de administratie te bewaren? Onthoud goed, dat de bewaartermijn pas begint te lopen na afloop van het boekjaar. Een factuur van bijvoorbeeld maart 2013 mag dus pas in 2021 worden verwijderd. Een goede back-up is natuurlijk heel erg belangrijk. Het voordeel van een online boekhoudprogramma is dat de leverancier een back-up voor je maakt.

En dan de veiligheid. Het is altijd goed om stil te staan bij de veiligheid van een clouddienst. Gelukkig zijn tegenwoordig veel online diensten zeer goed beveiligd. De veiligheid van een cloudprogramma kan ook worden onderschreven door een keurmerk. Het Keurmerk Zeker-OnLine laat je zien welk boekhoudprogramma veilig en betrouwbaar is.

Bron: secretaressenet

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek