meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Kom jij slim over?

Hoe intelligent jij ook bent, soms zakt jouw zelfvertrouwen in een rap tempo helemaal in door bijvoorbeeld die ene collega die alles lijkt te weten. Wil je indruk maken op je gesprekspartners of je niet laten intimideren door een slimme collega? Wij geven je een aantal tips waarmee je nog intelligenter lijkt dan je al bent:

  1. Stel vragen

Heb je niet zo veel kennis over het gespreksonderwerp? Geen zorgen, want niemand heeft overal kennis van. Wil je toch actief meedoen in het gesprek? Stel dan vragen. Zo vermijd je het moeilijke onderwerp niet en kom je geïnteresseerd en nieuwsgierig over. Laat de andere persoon het werk doen door het gesprek voor het overgrote deel op zich te nemen en ondertussen leer je weer iets bij voor de volgende keer!

  1. Gebruik je kennis

Misschien heb je een interessant weetje opgedaan in een vorig gesprek, of heb je ooit eens een interessant artikel gelezen. Gebruik deze kennis om indruk te maken. Lees een boek of zoek eens wat interessante weetjes en feiten op. Zo kan je elke keer weer met nieuwe onderwerpen komen.

  1. Lees de krant/tijdschriften

Bedenk eens voor jezelf welke onderwerpen vaak worden aangehaald in jouw omgeving. Zijn dit toevallig actualiteiten? Dan weet je dat je er verstandig aan doet om regelmatig de krant door te lezen om echt te kunnen meepraten. Neem een abonnement op een kwaliteitskrant of kies voor een regionaal nieuwsblad. Wordt er meestal gesproken over mode, auto’s sport of andere specifieke onderwerpen? Er zijn genoeg tijdschriften die maandelijks of wekelijks een nieuw tijdschrift uitbrengen waardoor jij weer helemaal op de hoogte bent van alle nieuwe ontwikkelingen. Ben je geen fan van papieren kranten en tijdschriften? Er bestaan verschillende apps en nieuwssites waarmee je ook op de hoogte blijft.

  1. Lees boeken

Zijn boeken vaak het onderwerp van gesprek op werk? Lees dan regelmatig een boek. Kan je jezelf er niet toe zetten om dat ene dikke boekwerk door te lezen? Lees dan een recensie zodat je in grote lijnen mee kan praten. Bedenk je daarnaast dat je onmogelijk elk boek kan hebben gelezen, dus laat je vooral bijpraten als je het boek nog niet hebt gelezen.

  1. Kijkend/luisterend slim worden

De tv staat niet perse bekend om zijn hoogstaande producties, maar er zijn voldoende mooie verfilmingen van boeken, interessante documentaires en informatieve filmpjes te vinden op Netflix of YouTube. Heb je geen tijd m te lezen of documentaires te kijken? Tegenwoordig zijn er voldoende podcasts, gesproken boeken en interessante TedTalks te vinden die je zelfs in de auto kan luisteren. Download ze op je telefoon en beluister ze tijdens het sporten, in de file, op de fiets of in de trein. Zo maak je ook nog eens optimaal gebruik van je tijd!

  1. Ken je quotes

Gebruik bronnen en quotes als je iemand wilt overdonderen met je informatie. Geef aan waar je de informatie vandaan haalt zodat het duidelijk wordt dat jouw bronnen geloofwaardig zijn.

  1. Gebruik je stem

Mensen die harder praten, komen zelfverzekerd over en lijken vaak te weten waar ze het over hebben. Gebruik dit trucje ook, maar overdrijf niet! Je hoeft niet iedereen te overstemmen met je stemgeluid.

  1. Accentje erbij?

Een accent hebben heeft vele voordelen, maar soms ook nadelen. Voel je je de ‘underdog’ in een conversatie? Correct taalgebruik kan dat beeld eventueel bijstellen. Probeer je accent of dialect weg te laten tijdens een gesprek en kijk of dit effect heeft. Oefening baart kunst!

  1. Spreken is zilver, zwijgen is goud

Je kent het spreekwoord vast wel, en vaak zit er een grote kern van waarheid in. Bedenk je dat je niet altijd iets hoeft te zeggen, soms is het al genoeg om instemmend te knikken en te luisteren. Als je niks zinnigs te zeggen hebt, doe het dan ook niet. Je loopt anders het risico dat het lijkt alsof je helemaal niet weet waar de conversatie over gaat. Besef je daarnaast dat je onmogelijk van elk onderwerp alles kan weten.

  1. Kleed je professioneel

Kleding maken de man (of de vrouw natuurlijk)! Als jij je netjes en verzorgd kleedt dan kom je vaak een stuk professioneler over. Laat een verpletterende indruk achter waardoor niemand meer zal twijfelen aan jouw intelligentie!

Bron: jobat

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek