meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

De 6 karaktertrekken van een geslaagde zakenvrouw

Om als zakenvrouw de top te bereiken moet je stevig in je schoenen staan. Heb jij het in je om een geslaagde zakenvrouw te worden? En welke hindernissen zal je waarschijnlijk tegen komen op de weg naar de top? Het Consultancybureau Caliper zocht het uit.

In het onderzoek werden 85 vrouwen in hoge functies geselecteerd. Er werd hen gevraagd een persoonlijkheidstest af te leggen en een enquête in te vullen waarmee hun succesniveau werd gemeten. De uitkomsten van dit interessante onderzoek zullen we hieronder met je bespreken.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat er 6 karaktertrekken zijn die duidelijk terugkwamen bij de meer succesvolle zakenvrouwen:

  1. Assertiviteit. Een duidelijke manier van communiceren en eigen initiatief wordt gewaardeerd op de werkvloer.
  2. Agressiviteit. Hierbij hebben we het natuurlijk niet over fysieke agressiviteit, maar over de manier waarop je met dingen omgaat. Als jij een constructief, emotioneel element kan inbrengen kan dat een project erg vooruithelpen.
  3. Empathie. Empathie is een karaktereigenschap die je vaak bij vrouwen tegen komt. Het is belangrijk om gevoelens van anderen te kunnen begrijpen en er aansluiting bij te vinden.
  4. Stressbestendig. Dit is een belangrijke eigenschap. Als je niet stressbestendig bent in een hoge functie dan red je het niet. Het is belangrijk om comfortabel te kunnen werken in stressvolle omgevingen.
  5. Energiek. Energieke personen weten andere mensen enthousiast te maken. Dit komt tot uiting in enthousiasme op de werkvloer. Vaak zijn energieke mensen goede leiders, want ze krijgen iedereen om zich heen met zich mee.
  6. Ego-kracht. Succesvolle vrouwen zijn veerkrachtig en kunnen goed om gaan met lastige situaties. Ze gaan geen uitdaging uit de weg en zijn in staat de meeste uitdagingen te overwinnen.

Volgens het onderzoek zijn de bovengenoemde zes eigenschappen de basis voor het opbouwen van een succesvolle carrière. Maar uit het onderzoek kwam ook naar voren dat er één karaktertrek is die je als vrouw beter niet kan bezitten. Dit is inschikkelijkheid. Een leidinggevende hoort mensen te stimuleren en te beïnvloeden, iets wat erg moeilijk is als je te inschikkelijk of te aardig in de omgang bent. Graag aardig gevonden worden helpt dus dus waarschijnlijk niet naar de top… maar dit betekent natuurlijk niet dat je je onaardig moet opstellen en iedereen kan afkatten. Je moet achter je standpunten staan, maar dit kan ook op een ‘leuke’ manier.

De grootste hindernis

Wil je als vrouw graag een topfunctie in een goed bedrijf? Bereid je dan maar voor op de dreiging van stereotypen! Laat je niet gek maken door de vele commentaren en de harde cijfers dat er nu eenmaal minder vrouwen dan mannen hoge functies bekleden. Hierdoor ga je zelf automatisch, en vaak onbewust, je ambities naar beneden bijstellen. Dit brengt je natuurlijk niet naar de top!

Onze tip? Wees je als vrouw bewust van je eigen talenten, geloof voor 100 procent in jezelf en ga ervoor. Als je iets wilt dan moet je ervoor vechten. Negeer de negatieve stereotypes of gebruik ze in je voordeel!

Bron: jobat.be

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek