meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

De 7 verschillen tussen man en vrouw op de werkvloer

Dat mannen en vrouwen anders zijn, wisten we natuurlijk al. Hoe duidelijk komen deze verschillen naar voren op de werkvloer? Vrouwen zijn beter in het organiseren en mannen zijn innovatiever. Vrouwen willen altijd gehoord worden, daarentegen willen mannen liever niet praten over wat hen privé bezighoudt. Hoe ga jij om met de verschillen?

Vrouwen organiseren, mannen zijn innovatief Mannen en vrouwen hebben verschillende eigenschappen en kwaliteiten, het blijkt dat ze beide andere persoonlijke competenties benoemen. De werkende vrouw vindt zichzelf vooral sterk in het nemen van verantwoordelijkheid, plannen en organiseren, nauwkeurigheid en klantgerichtheid. Mannen vinden zichzelf vaak goed in het ontwikkelen van een visie, innovatief zijn, leiderschap en delegeren.

Uiterlijk speelt bij vrouwen een belangrijkere rol Vrouwen vinden vaak dat ze meer hun best moeten doen om serieus genomen te worden door hun mannelijke collega’s. Om professioneel over te komen gaan vrouwen daarom vaak iets conservatiever en zakelijker gekleed dan mannen.

Vraagstelling is anders Vrouwen stellen andere vragen tijdens sollicitatiegesprekken zoals: “Hoe is de werksfeer?”, “Hoe groot is het team?”, “Doen jullie ook leuke dingen buiten het werk om?” en “Organiseren jullie bedrijfsfeestjes?”
Mannen stellen zelden deze vragen. Ze vragen vooral naar de doorgroeimogelijkheden, functietitel en scholingsmogelijkheden.

Mannen houden hun problemen voor zichzelf en delen persoonlijke problemen niet snel. Vrouwen vinden het prettig om hun problemen te bespreken en om advies te vragen. 

Mannen verwerken informatie op hoofdlijnen en vinden details minder belangrijk. Vrouwen zijn van de details en verwerken informatie minder op hoofdlijnen.

Vrouwen en meningsverschillen Als vrouwen een meningsverschil hebben dan heeft dat invloed op alle aspecten van hun relatie met de collega. Bij een meningsverschil is dit werkelijk voelbaar op de werkvloer. Mannen gaan na een meningsverschil eenvoudig over op een ander onderwerp en gaan gezellig samen een drankje halen. Als een vrouw een probleem heeft gaat zij op zoek naar een luisterend oor en begrip. Als een man een probleem heeft wil hij geholpen worden en wil hij gezamenlijk naar een oplossing zoeken.

Mannen scheiden zaken als werk en relatie, vrouwen doen dat veel minder. Vrouwen vinden het prettig om ‘alle’ aspecten van het leven met elkaar te delen.
Wanneer een vrouw het druk heeft, heeft zij de behoefte om veel te praten en haar frustraties te ventileren. Pas als ze gehoord en begrepen wordt, krijgt zij rust in haar hoofd. Wanneer een man het druk heeft, praat hij minder en wordt hij rustiger. Hij wil absoluut niet lastig worden gevallen met allerlei vragen en opmerkingen.

Het zijn hele duidelijke verschillen, maar of dat erg is? Nee, totaal niet. Het is zelfs een gemiste kans dat bedrijven niet gebruik maken van de verschillen tussen mannen en vrouwen. Want zoals Albert Einstein het al zei: “We can’t solve problems with the same thinking…”

Tijdens ons Pimp Event op 30 juni a.s. in Woerden staat Saskia Paulissen op het programma. Saskia Paulissen neemt je op humoristische wijze mee in waar die verschillen tussen man en vrouw vandaan komen én geeft je tips over hoe je ze kunt overbruggen voor nog betere man/vrouw relaties op de werkvloer en thuis. Om je aan te melden, klik je hier.

 
                                                                                  Saskia Paulissen

 


 

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek