meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

De kunst van het zoeken op internet

hoe..

De kunst van een beetje efficiënt het internet gebruiken, zit hem in gericht kunnen zoeken. En dat is niet altijd eenvoudig.
We geven je hieronder een overzicht van diverse zoekmachines die er zijn en wat tips om te zoeken. Hieronder staan een aantal zoekmachines. Mocht je iets anders zoeken kijk dan eens bij zoek.pagina.nl. Zoekmachines komen globaal in drie soorten voor.

DE SPIN

Ten eerste is er de 'spider', de machine die zelf op bepaalde momenten het web opgaat om nieuwe pagina's te vinden, dan wel om gewijzigde of verdwenen pagina's bij te werken. Dat gebeurt allemaal automatisch. Op deze manier komen er heel veel pagina's in de database van die zoekmachine te staan. Dat is het voordeel. Het nadeel van de 'spider' is dat je na een zoekopdracht ook heel veel pagina's als zoekresultaat krijgt, waar je niets aan hebt. Google, Vinden.nl of Altavista zijn voorbeelden van zo'n zoekengine, maar ook Northern Light Search (een strategisch onderzoek portal).

DE BIBLIOTHEEK

Het tweede type is een 'directory' server. De gegevens van zo'n zoekmachine kun je zien als een hele grote bibliotheek waar met de hand de 'boeken' (websites) in de goede kast op de goede plank worden gezet. De omvang van de gegevens is kleiner dan die van een spider, maar het voordeel is dat je sneller precies vindt wat je zoekt. Yahoo is een voorbeeld van een directory.

Een site die de moeite van het apart vermelden waard is, is startpagina.nl. Dit is een soort "Gouden Gids" voor het internet. Op deze pagina's vind je links naar diverse sites, gegroepeerd in overzichtelijke categorieën.

Op zoek naar een zakelijke locatie voor jouw meeting?
MEETINGS.NL; de perfecte vergaderlocatie vindt jou! 

ZOEKTIPS

Als je weet dat er miljoenen pagina's op het web te vinden zijn, dan is duidelijk dat je een zoekopdracht zo nauwkeurig mogelijk moet ingeven. Alle zoekmachines hebben mogelijkheden om je zoekopdracht heel nauwkeurig in te geven. Helaas kan dat niet overal op dezelfde manier; als je er niet uitkomt, gebruik dan de optie "HELP" of "ADVANCED SEARCH" voor nadere informatie.
• Geef zoveel mogelijk trefwoorden op; het aantal pagina's dat gevonden wordt, wordt kleiner en het zoekresultaat wordt beter. Vind je te weinig, haal dan gewoon een trefwoord weg.

• Gebruik waar mogelijk aanhalingstekens om een exacte woordengroep aan te geven; als je "aanhalingstekens om je tekst" gebruikt, vind je alleen pagina's waarin de tekst "aanhalingstekens om je tekst" precies zo voorkomt.
Geef aan welke woorden wel en/of niet in de pagina moeten voorkomen; vaak gaat dit met een + of - voor het woord of met 'and' of 'or'. Dit werkt natuurlijk bij iedere zoekmachine weer anders; zie de HELP-functie van de zoekmachine.

Stel je vraag:
Bij sommige zoekmachines hoef je geen trefwoorden te gebruiken, maar kun je gewoon een vraag stellen. Bijvoorbeeld: 'Where can I find information about Paris?' Inderdaad, dat gaat meestal in het Engels. Dit kan onder andere bij Askjeeves.
Aanhalingstekens gebruiken:
Eén manier hiervoor is het gebruiken van aanhalingstekens " " .
Wanneer we onze zelfde zoekwoorden gebruiken maar plaatsen deze tussen aanhalingstekens: "vergaderen in Apeldoorn", hebben we nog een resultaat van 1510 sites waarin deze woorden voorkomen.
Hoe komt dat?
Wanneer we onze tekst tussen aanhalingstekens plaatsen gaat Google op zoek naar de hele zin. Wanneer we dit niet doen, geeft Google ons elke site weer die het woord 'vergaderen ' en/of 'Apeldoorn gebruiken.
Aanhalingstekens zijn goed, maar soms kunnen ze ook te goed hun werk doen.
Zo zal bijvoorbeeld "man op de maan Neil Armstrong" heel wat minder resultaten weergeven, dan mocht je "man op de maan" "Neil Armstrong" ingeven.
Je kan ook gebruik maken van verschillende aanhalingstekens tussen de woorden.
Aanhalingstekens zijn ook perfect voor bijvoorbeeld ERROR's die soms durven te verschijnen in één of ander Windows programma. Plaats deze tussen aanhalingstekens en doe een zoekactie. En de kans is groot dat je een oplossing vindt voor het probleem.
Plustekens gebruiken:
Wanneer we meerdere woorden intypen in de Search Engine, gaat deze op zoek naar alle sites die één of meerdere van deze woorden vermelden in hun pagina. Of we kunnen zoeken op een hele zin.
Dat weten we ondertussen. We kunnen, door gebruik te maken van een plusteken (+), een woord "belangrijker" maken. Bijvoorbeeld: typ je "cursus excel" +gratis, dan weet Google dat hij voorrang moet geven aan het woord 'gratis'. Tussen het plusteken en het belangrijke woord mag geen spatie worden getypt.


 

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek