Meetings favorites: Bossche bollen
Carnaval lekkernij
Niet meer naar Den Bosch om een Bossche Bol te halen, je kunt hem nu zelf maken met dit heerlijke recept.
Ingrediënten
Soezenbeslag
- 100 ml water
- 100 ml melk
- 100 gram boter
- 100 gram bloem
- 1 snufje zout
- 4 eieren
Vulling
- 350 ml slagroom
- 35 gram suiker
Glazuur
- 90 gram water
- 225 gram suiker
- 190 gram chocolade
Bereidingstijd: ca. 45 minuten
Soezen
Verwarm de oven op 210°C.
Voeg het water, melk, boter en zout aan de kook in een pan.
Roer de bloem erdoor en gaar de bloem ongeveer 5 minuten.
Hierna kan de pan van het vuur worden gehaald en de eieren één voor één roerend toevoegen.
Schep het beslag, wat in de pan zit, in de spuitzak.
Spuit op de bakpapier beklede bakplaat grote doppen.
Bak deze soezen in de oven 25 minuten, totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Klop de slagroom met suiker stijf en schep de slagroom in de spuitzak.
Maak aan de onderkant van de soezen een klein gaatje en spuit de slagroom erin.
Doop de soezen in het glazuur en laat ze uitharden op een koele plek.
Glazuur
Breng in een pan water en suiker aan de kook.
Voeg de chocolade, stukje voor stukje, toe zodat het mooi glazuur wordt.
Kook het glazuur tot 110°C en zeef het glazuur. Heerlijk!