meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Werkgeluk maak je met elkaar

Hoe staat het me jouw werkgeluk? Ben jij een blije werknemer? Plezier en voldoening in je werk zijn belangrijk. We besteden ongeveer 70.000 uur van ons leven aan werken. Veel hè! Dat is meer tijd dan we besteden aan familie en vrienden. Gea Peper en Heleen Mes zijn werkgeluk- experts en zij hebben wel een aantal tips over werkgeluk die we graag met jullie delen. Lees je mee?

Model voor werkgeluk
Wat is nou werkgeluk? Hoe is het opgebouwd? Peper en Mes ontwikkelden hier een model voor. Het P3F model. Factoren die van invloed zijn op werkgeluk zijn Purpose, Flow en Fun  & Friendship.

Purpose:
Je bent gelukkig als je zinvol werk doet en een positieve bijdrage levert.

Flow:
Je wilt graag voortgang boeken in wat je doet en nieuwe vaardigheden ontwikkelen.

Fun  & Friendship:
Je wilt graag goede relaties onderhouden en positieve momenten delen.

Afbeeldingsresultaat voor het p3f model

Werkgeluk & Werkbeleving
Werkgeluk en werkbeleving zijn met elkaar verbonden. Die werkbeleving start op het moment dat je een bedrijf binnenstapt voor je eerste sollicitatiegesprek en loopt zelfs door tot nadat je het bedrijf hebt verlaten. Bij een goede werkbeleving zijn de omstandigheden zo aangepast dat de beleving van de medewerkers positief wordt beïnvloed. Het resultaat? Gelukkige medewerkers.

Bijdrage aan werkbeleving
Doen jullie al iets aan werkgeluk? Draagt je organisatie bij aan een goede werkbeleving? Iedereen in een bedrijf kan een duit in het zakje doen als het gaat om je eigen werkgeluk of dat van een ander.

Heart voor de zaak
Peper en Mes benoemen vijf onderdelen die belangrijk zijn voor de creatie van de beste medewerkersbeleving; cultuur, werkomgeving, leiderschap, de employee journey en technologie. Deze aspecten vormen samen de basis van het HEART- model.

Afbeeldingsresultaat voor het p3f model

H- Happy Cultuur
Medewerkers staan op de eerste plaats in een ‘happy cultuur’ Er is ruimte voor ontwikkeling. Er is respect voor een ieder en….. lol maken mag! De cultuur wordt samen gemaakt.

E- Energiegevende werkplekken
Geen suf, muf kantoor. Maar een gezellige, inspirerende plek. Met bijvoorbeeld ruimte voor foto’s op het bureau, grappige quotes of een lounge plek. En ook het nodige groen mag natuurlijk niet ontbreken op kantoor.

A – Agile leiderschap
Ofwel leiders die inspireren. Die echt iets te vertellen hebben en medewerkers motiveren. Dit zorgt voor meer betrokkenheid bij medewerkers.

R – Redesign de employee journey
Alle processen zijn ingericht met aandacht voor de medewerker. Het handelen en denken is als basis gebruikt voor het opstellen van de HR- instrumenten en de procedures.

T – Technologie die voor je werkt
Medewerkers hebben alle technologie en tools tot hun beschikking die nodig zijn om hun werk goed uit te voeren.

Manager werkbeleving ben je zelf
Er is simpelweg geen afdeling werkbeleving aan te wijzen. Werkbeleving werkt alleen als iedereen er aan bijdraagt. En hoe cliché het misschien ook klinkt; werkbeleving begint bij jezelf. Maak het onderwerp bespreekbaar met collega’s van andere afdelingen. Creëer draagvlak en daarmee meer kans op succes.

Interessant boek
Meer weten over werkgeluk en werkbeleving? Lees dan het boek ‘Werken aan werkgeluk’ van Heleen Mes en Gea Peper.

Summerclass werkgeluk
Een inspirerende een leerzame dag over werkgeluk? Schrijf je in voor de summerclass ‘Kom werken aan werkgeluk’ op dinsdag 25 juni. Meer informatie vind je hier.

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek