meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Haal je deadline met deze drie tips!

Haal je deadline met deze drie tips!
Je deadline voor die ene belangrijke opdracht komt nu toch echt in zicht. Want nog vier dagen en dan moet het echt af zijn! Je bent druk bezig, maar dan gaat je telefoon. Hij blijft rinkelen, dus je besluit op te nemen. Een half uur later staat er een collega aan je bureau met de mededeling dat er nu een spoedoverleg plaatsvindt….Schoorvoetend ga je mee, want de tijd tikt weg. Je agenda zo inrichten dat je met gemak je deadlines haalt? Ondanks alle onvoorziene storingen? We geven je drie tips!

Tip 1: Focus je op wat belangrijk is
Begin je dag met de belangrijkste taak. Je past hiermee de MIT-regel toe: Most Important Task. Ga aan de slag met taken die je helpen je deadline te bereiken. Prioriteer van meest belangrijk tot minst belangrijk. Ga met één taak tegelijk aan de slag. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat als je tenminste 30 minuten onafgebroken met één taak bezig bent, je productiever en effectiever bezig bent.

Tip 2: Maak een buffer
Maak het jezelf makkelijker en maak gebruik van buffers in je agenda. Je kunt zo beter onvoorziene omstandigheden opvangen. Bijvoorbeeld dat ingelaste overleg of een lang telefonische gesprek met een klant. Ook handig; plan de deadline een paar dagen eerder in. Zo heb je speling mocht het langzamer gaan dan gedacht. Je behoudt zo meer het gevoel van controle en ervaart minder stress.

Tip 3: Plannen kun je leren
Een project afgerond en waren de deadlines toch wat krap? Neem  de tijd om de planning te evalueren. Waar heb je te weinig tijd ingecalculeerd? Wat duurde er langer? Dit helpt je om bij een volgend project nog beter te plannen. En beter plannen is meer rust!

Hoe ga jij om met deadlines? Heb je nog handige tips? We horen ze graag van je.

Bron: express.live

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek