meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Zo organiseer je een evenement dat indruk maakt

Zo organiseer een evenement dat indruk maakt!
Een evenement organiseren waar iedereen over napraat? Omdat het zo geweldig was? Of juist verrassend? De eerste stap is anders durven denken. Daarmee bedoelen we; verbreed je blik en onderzoek nieuwe mogelijkheden. 

Doe anders & verras!
Waarom moeten mensen jouw evenement bezoeken? De voornaamste reden is vaak kennis op doen en uitwisselen met elkaar. Maar ook om te netwerken met mensen uit dezelfde beroepsgroep. Je programmering moet op zo’n manier samengesteld zijn dat je doelgroep het eigenlijk niet wil missen. Jouw event moet bij wijze van spreken het gesprek van de dag worden, omdat het anders dan anders belooft te worden. En dat is spannend!

Wat ook belangrijk is bij een creatieve evenementenprogrammering is dat je vernieuwend bent. Dus niet herhalen wat je vorig jaar deed, of iets doen dat je hebt gezien bij je concurrent. Maar echt anders doen. Laten zien dat je echt je best hebt gedaan. Je wilt tenslotte mensen inspireren, zodat ze er naderhand ook echt iets mee doen.

Afbeeldingsresultaat voor zakelijk evenement organiseren

Kies je werkvorm
In de meeste gevallen wordt gekozen voor het geven van een presentatie. Dat is veilig. Je hebt de volledige regie over wat verteld wordt. Het gevaar is echter dat het een saaie monoloog wordt. Het verhaal wordt vertelt, maar de luisteraar wordt weinig geboeid. De kunst is dus om het interactief te maken. Maak je verhaal dynamisch. Laat je doelgroep meepraten, hoor de mening en ervaring van anderen. Werk in verschillende groepen. Je brengt mensen zo ook nog eens makkelijk met elkaar in contact. Het netwerken met vakgenoten is vaak een belangrijke reden om naar een event te gaan, zeker in dit gedigitaliseerde tijdperk.

Als een rode draad…
Een ijzersterke programmering opstellen voor je creatieve eventprogrammering? Bedenk dan een goed concept. Vertaal vervolgens je concept door in alles wat je doet. Bundel al je losse ideeën en maak er één betekenisvol geheel van. Geef je event een thema. Zo is je programma niet alleen logisch, maar versterken alle onderdelen elkaar ook nog.

Succes met het organiseren van jouw evenement! 

Bron: secretaressenet

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek