meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Ook meer volgers op je LinkedIn bedrijfspagina?

Je hebt inmiddels een mooie LinkedIn bedrijfspagina opgezet voor je organisatie. Er staan al wat berichten op, en nu wil je graag meer volgers. Amanda Hendriks van Linkjeklant.nl helpt bedrijven om hun LinkedIn te gebruiken om professioneel online zichtbaar te zijn. Zo geeft ze ook tips om makkelijk meer volgers te krijgen voor je bedrijfspagina. Wij delen ze met je!

Tip 1 – Plaats relevante berichten

Eén van de belangrijkste tips is het plaatsen van content die relevant is voor je doelgroep. Je berichten moeten de moeite waard zijn om te lezen en de bedrijfspagina te volgen. Maak een (kort) contentplan voor de LinkedIn bedrijfspagina. Vermeld daarin wat voor soort berichten je wilt gaan posten. Bedenk ook hoe je de pagina exclusief kunt maken. Ga je berichten alleen op LinkedIn plaatsen of plaats je ze later ook door op andere sociale kanalen? Het wordt voor volgers zo interessant om zich te abonneren op je pagina.

Tip 2 – Gebruik je persoonlijke tijdlijn

Mensen die een bericht liken op je LinkedIn bedrijfspagina kun je jammer genoeg niet uitnodigen om je pagina te gaan volgen. Je moet dit zelf doen. Bijvoorbeeld door op je eigen, persoonlijke tijdlijn, van LinkedIn een oproep te plaatsen om de pagina te volgen. Vermeld waarom het zo interessant is om de bedrijfspagina te volgen en voeg de link naar de pagina toe.

Tip 3 – Gebruik een advertentie om volgers te werven

Meer volgers werven voor je LinkedIn bedrijfspagina kun je ook doen via een advertentie. Vermeld in de advertentie duidelijk welk voordeel het volgen van de pagina oplevert. Trigger bijvoorbeeld door te vermelden dat ze op jouw bedrijfspagina altijd de beste tips krijgen over een bepaald onderwerp. Adverteren kan vanaf €10,- per dag en kun je op elk moment stop zetten.

Gebruik de advertentiemogelijkheid pas wanneer je voldoende interessante berichten op de pagina hebt staan.

Tip 4 – Benut je e-mailhandtekening

Een handige manier om je LinkedIn bedrijfspagina onder de aandacht te brengen is via je e-mailhandtekening. Ga maar eens na hoeveel mails je per dag verstuurt. En je collega’s?

Voeg bij je e-mailhandtekening het LinkedIn- logo van de bedrijfspagina toe, met daarbij een korte tekst als ‘volg onze bedrijfspagina’. Je kunt ook een afbeelding van het logo met die tekst erbij in maken. Dit kan makkelijk via www.canva.com. Achter de afbeelding hang je de link naar de bedrijfspagina.

Tip 5 – Samen met je collega’s

Het beste resultaat met het gebruiken van deze tips krijg je als je dit samen met je collega’s doet. Vraag je collega’s om hulp bij het promoten van de LinkedIn bedrijfspagina en zo meer volgers te werven. Ook zij kunnen een oproep plaatsen op hun persoonlijke tijdlijn en/of het LinkedIn- logo onder de e-mailhandtekening toevoegen.

Veel plezier met het toepassen van deze tips!

Voor meer informatie over het optimaliseren van je LinkedIn bedrijfspagina? Kijk eens op linkjeklant.nl.

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek