meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Kerstsfeer op de werkvloer? Met deze ideetjes krijg je het voor elkaar!

Als je geen vakantie hebt rond de kerstdagen, dan is het wel zo leuk als je jouw kantoor of werkplek kunt versieren voor dat beetje broodnodige kerstsfeer. Nou kun je een kerstboom van 2 meter compleet met ballen en guirlandes meezeulen en op je bureau zetten, maar de vraag is of jouw baas daar heel gelukkig van wordt.

Het is een feit dat niet alle bedrijven meedoen met de kerstgekte. Een boom of versiering kan snel teveel geld kosten of afleiden van het doel waarom je daar bent: werk! Maar je eigen bureau of werkplek opvrolijken met kerstgezelligheid, daar heeft vast geen enkele baas wat op tegen. Met deze 8 tips kom je de kerstperiode werkend door.

1. Houd rekening met je baas

Voor je helemaal uit je dak gaat met nepsneeuw en speakers waar ‘All I want for christmas’ uitschalt, bedenk dan even in hoeverre jouw baas dat leuk gaat vinden. Kun je all the way gaan? Doe dat dan. Maar heb je een baas die wat behoudender is, of krijg je veel klanten aan jouw bureau of is het vanwege de veiligheid wat lastiger, houd het op je werk dan beschaafd en ga thuis uit je kerstdak!

2. Beoordeel je werkruimte

Als je eenmaal je baas op de hand hebt, kun je gaan! Bekijk jouw bureau van een afstand en bepaal hoeveel ruimte je hebt. Heb je doorgaans veel papier en andere zaken op jouw bureau, zorg dan dat je niet teveel poespas op je bureau zet. Ook belangrijk: zit er een systeemplafond in jouw kantoor? Hoe lelijk ook; tijdens de kerstperiode biedt dat vele mogelijkheden.

3. Hoe meer zielen…

Regel collega’s. Hoe meer zielen, hoe meer kerstvreugde. Want één bureau in de kerstsfeer is leuk, twee is beter en drie is Kerstfeest! Lekker met zijn allen een uurtje na het werk versieren, warme choco erbij, hartstikke goede teambuilding.

4. Versieren: van beeldscherm tot schoorsteenmantel

Je kunt een kerstbal aan je computer hangen, maar je kan er ook een complete open haard van maken. ‘Bouw’ van karton een ‘stenen’ muur, zodat je een echte schoorsteenmantel creëert. Geluid van knetterend haardvuur op je iPod, kerstsok aan je beeldscherm: helemaal af! Of pak je bureau in met kerstcadeaupapier (of het bureau van je collega, inclusief toetsenbord en muis, lachen!).

5. Gebruik kantoorartikelen

Je kunt natuurlijk een tuincentrum leeg kopen, maar om een beetje kerstsfeer te creëren kom je met doodgewone kantoorspullen ook al een heel eind. Maak een sneeuwpop van pakken printerpapier of bouw van lege dozen een grote schoorsteenmantel. Of wat dacht je van groene post-it blaadjes? Zet een rode stip op elk blaadje en plak ze in de vorm van een kerstkrans of kerstboom op je deur of raam. Bijna echt!

6. Maak lekkere kersthapjes

Met Kerst staan ook altijd lekkere dingen centraal, dus maak eens wat lekkers voor jouw collega’s. Bak kerstkransjes, neem kerstbonbons mee of open een pak chocolademelk en serveer dit met slagroom als het jouw beurt is om koffie te halen.

Maar je kunt nog verder gaan: maak een ‘kerstbar’ met allemaal lekkere dingen. Van zuurstokjes tot chocoladekerstmannen. Met Kerst sta je toch al vaak lang in de keuken, dus een uurtje meer of minder maakt ook niks meer uit. Je zult zien: binnen no time komen alle collega’s buurten en zo wordt een lange, saaie dag op het werk ineens heel gezellig.

7. Koop kerstcadeautjes voor je collega’s

Met Kerst draait het vooral om geven, dus verras je collega met een klein (of groot!) cadeautje. Of het nu iets zelfgemaakt is, een grappig cadeautje of een gewenst present: je geeft hierdoor jouw collega(‘s) het ware Kerstgevoel. Hier vind je trouwens nog wat tips voor de ideale cadeautjes om aan je collega’s te geven.

8. Doe kerstspelletjes!

Ja, we weten het wel: je moet werken in plaats van spelletjes spelen. Maar meestal is het tijdens de kerstvakantie erg rustig (omdat anderen wel vrij zijn!) en heb je soms wat tijd over. Verhoog de feestvreugde (en laat de tijd sneller gaan) door een spelletje te spelen. Of door jouw eigen elf yourself’ bord te maken. Wij geven op Pinterest een goed voorbeeld. Wedden dat alle collega’s dit hilarisch vinden?

Dat je moet werken, is dus zo erg nog niet. Met een goeie kerstplaylist (of de Top 2000) kom je met deze tips ook helemaal in de kerstsfeer. Ho, ho, ho, fijne werkdag!

 

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek