meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Tips voor online networking

Een onmisbaar instrument om carrière te maken: Online networking. Het kan zelfs effectiever zijn dan één-op-één gesprekken. En… online contacten zijn ook nog relatief eenvoudig te onderhouden op de langere termijn. Maar hoe doe je dat dan precies?

Overdrijf niet
Er is een verschil tussen communiceren en bombarderen. Als je die dunne lijn eenmaal hebt overschreden, is er geen weg meer terug. Overspoel je contacten dus niet met overbodige posts. Stel jezelf vooraf steeds de vraag of je bericht wel een toegevoegde waarde heeft voor je netwerk.

Wees actief
Als je een potentieel contact op het oog hebt, begin dan met de persoon te volgen op sociale netwerken: zoek contact via LinkedIn, vind ze op Twitter en probeer misschien op bepaalde posts te reageren, vind hun Facebook profielpagina of start een discussie op je blog. Als je de persoon al eens hebt ontmoet, kun je zeker ook een uitnodiging sturen. Zorg in ieder geval dat je actief bent in je netwerk, anders verwatert ook een online contact snel.

Join groups
Binnen je werkveld zijn er massa’s interessante mailinglijsten,groepen en discussieforums. Je moet ze alleen weten te vinden. Een handig hulpmiddel daarbij is de wekelijkse update van LinkedIn.

Sta open voor nieuwe contacten
Je mist heel wat kansen en potentiële contacten als je jezelf beperkt tot één netwerk. Wees open-minded in je netwerkgedrag: sta dus ook open voor nieuwe contacten, relaties en visies.

 

Ga ook eens offline
Hoe belangrijk het ook is om online te communiceren, je belangrijkste contacten onderhoud je ook, of misschien wel vooral, aan de hand van persoonlijke gesprekken.

Bron: secretaressenet

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek