meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Maak vergaderingen interactiever met deze ideeën

Vergaderingen blijven noodzakelijk in het dagelijkse werkende leven. Overweeg eens een nieuwe en interessante manier om te zorgen dat iedereen gefocust blijft. Wij durven voorzichtig te zeggen dat dit gegarandeerd de productiviteit en innovatie verbeterd. Het is natuurlijk wel afhankelijk van het type vergaderingen en het type bedrijf.


1. Wijzig eens van locatie 

Door een nieuwe omgeving is het gezelschap direct alerter en actiever. Dit komt onder andere omdat er meer te zien is in de omgeving. De reis naar de locatie toe zorgt ervoor dat iedereen even 'losweekt' van de eigen werkplek. Hierdoor kan vervolgens iedereen met een frisse blik naar de vergadermaterie kijken.


Credit: Sargent Events Geneva

2. Losse meubelstukken  

Maak vergaderruimtes, kamers en conferentiecentra comfortabeler. Dit kan door middel van onderstaande kussens. Ze zijn licht, makkelijk te verplaatsen en kleurrijk wanneer gewenst. Het is leuk voor de toehoorders om te kunnen variëren qua zitplek.


Credit: Sixinch

3. Verstelbare bureaus

Staand vergaderen zorgt voor meer productiviteit, dat is de laatste jaren al bekend geworden. Deel de vergaderplek zo in dat men de mogelijkheid heeft om allemaal het bureau op de gewenste hoogte aan te passen. Dat zorgt meteen voor de nodige interactie en actie. Maak de vergadering niet te lang, want staan en vergaderen vergt meer energie. Ga voor kort en energiek. De vergaderruimte is flexibel in te zetten, want je kunt natuurlijk ook zittend werken aan deze tafels. 

Credit: AJ Products UK
 

4. Samen werken aan creativiteit

Stimuleer teamwerk door samen creatief bezig te zijn. De productiviteit wordt verbeterd door even af te wijken van de dagelijkse werkzaamheden. Maak bijvoorbeeld een groepsschilderij. Maak er een opdracht van, waarin creativiteit en samenwerking centraal staan. Is het kunstwerk gelukt? Dan kan deze op kantoor opgehangen worden. 

Credit: Sola Adewumi, Cncnigeria, Airtel Nigeria

5. Gamification 

Het is belangrijk om werknemers een plek te bieden om zich op hun gemak te voelen, omdat dit de creativiteit stimuleert. Maar ook omdat het vinden van een oplossing gemakkelijker wordt als je even je zinnen verzet. Een informele ruimte / vergaderruimte waar je ook de mogelijkheid hebt om een spel te spelen zorgt voor een betere sfeer en een hogere productiviteit. Denk aan een pooltafel, een pingpongtafel, tafelvoetbal of een dartbord.  

6. Schommelstoelen

Iedereen wil zich wel weer eens als een kind voelen. Schommelstoelen zijn een eigenzinnige manier om werknemers of aanwezigen te amuseren. Het maakt de conversatie interessanter en informeler. Al wiebelend op een stoel kunnen maar zo nog meer mooie ideeën op tafel komen. Wie wil nou niet zo een vergadertafel?  

 

7. Neem eens plaats op de vloer 

Gegarandeerd een ander gesprek wanneer je op een totaal andere manier gaat zitten dan normaal. Je hoeft het pand niet te verlaten, creëer een vergaderruimte met een deken en enkele kussens op de vloer. Deze speelse setting heeft verschillende zitmogelijkheden, van hoge tafels, picknickbanken, tot alleen kussens op de vloer. Pas het aan aan de deelnemers en de mobiliteit van de deelnemers.

 

8. Comfortabele banken/ stoelen

Ga voor vergaderingen en conferenties eens voor comfortabele banken. Standaard stoelen zijn qua ruimte oppervlak praktischer maar een harde houten zitting kan op den duur voor irritatie en afleiding zorgen. Upgrade deze prive zitting met een bekerhouder, een inklapbare tafel en een stopcontact.


Credit: Event Anne

9. Sticky Walls

Help mensen uit hun stoel door hun gedachte of opmerkingen op een post-it te laten schrijven. Arrangeer deze  op een bord of op een willekeurige muur. Alle ideeën zijn welkom. Hangt het bord of de muur vol, maak dan een selectie. 

Credit: Yuan

10. Interactieve Infographic

Ga eens voor een poll. Ben je op zoek naar gesprekken onder aanwezigen? Wil je een discussie opwekken? Ga dan voor een poll. In onderstaand voorbeeld nemen deelnemers hun eigen gekleurde touw welke zij verbinden aan het voor hun relevante antwoord.  Dit had natuurlijk ook via een online enquete gekund maar op deze wijze zorg je voor meer interactie en beweging tijdens de ontmoeting/vergadering. 


Bron: eventbranche.nl

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek