meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Is jouw Engels wel up-to-date?

Engels is niet als fietsen
Zoals het kopje al zegt: Engels is niet als fietsen. Logisch, zul je denken. Maar ik zal uitleggen op welke manier ik het bedoel. Van fietsen wordt gezegd dat je het, als je het eenmaal hebt geleerd, nooit meer vergeet. Voor Engels geldt dat (jammer genoeg) niet, maar er wordt vaak genoeg van gedacht dat het wel zo geldt.

Hoe het zit? Tegenwoordig hoor je constant de Engelse taal om je heen omdat onze wereld steeds internationaler wordt. Denk maar eens aan alle Engelse films en series die je volgt, of aan de Engelse muziek die je luistert. Tel daar een paar jaar Engelse lessen op de middelbare school op, en dan ben je klaar: jij beheerst het Engels. Toch? Veel mensen denken zo, en ik begrijp het als jouw gedachtegang ook zo gaat.

Helaas werkt het niet helemaal zo. Om écht professioneel over te komen is het belangrijk dat jij de basis écht goed beheerst. Maar tussen die Engelse lessen en Engelstalige series door, is er een grote kans dat jij al meer dan de helft van de taalregels vergeten bent. Daarnaast kan het zomaar dat je, zonder het te weten, allerlei fouten in het Engels hebt overgenomen van andere Nederlanders die Engels spreken.

Laat ik het op deze manier duidelijk maken: wat zou je doen als je besluit een appeltaart te bakken en je kunt je nog wel herinneren dat je er appels, boter en eieren voor nodig hebt, maar de rest is vaag en weet je niet meer. Wat doe je dan? Je zoekt op hoe het precies zit. Maar als het op het Engels aankomt doen we dat vaak niet: ons verdiepen in de regeltjes achter de taal.

Wat jij kunt doen om je Engels up-to-date te houden?

Lezen, praten en luisteren zijn de klassieke manieren om je taal up-to-date te houden, maar dan is het wel belangrijk dat je naar de juiste dingen kijkt en luistert. Is het bedrijf waarvoor je werkt bijvoorbeeld meer Brits (Europees) of Amerikaans georiënteerd? Is het eerste het geval, dan ligt het voor de hand om regelmatig naar een Brits programma te kijken, maar als het tweede het geval is kun je beter een Amerikaanse show opzoeken. Probeer dan dagelijks minstens een kwartiertje te kijken – zonder ondertiteling natuurlijk!

 

Daar zitten een heleboel voordelen aan: als je naar een origineel Engels programma kijkt, dan train je zowel je zinsvolgorde als je woordenschat. Bovendien train je je gehoor op het volgen van de Engelse zinnen en ben je minder snel overrompeld als de telefoon een volgende keer gaat en je onverwacht een klant of een relatie aan de telefoon krijgt. De zinsvolgorde is heel belangrijk om geen zogenaamd ‘steenkolenengels’ te praten.

Lees je liever?

Als je liever leest, zoals ik, dan is dat ook een geweldige manier om je taal up-to-date te houden. Ook dan is er keuze genoeg! Romans, thrillers, non-fictie, boeken over je vakgebied, wat je maar wilt. Via bol.com of amazon.com kun je gemakkelijk boeken bestellen, maar je kunt hiervoor ook gewoon terecht bij de bibliotheek.

En dit zijn nog maar twee voorbeelden om je Engels bij te houden. Er zijn zoveel meer opties, zoals een cursus, een lesboek of het vinden van een taalmaatje. Kortom: er zijn voldoende manieren om je Engels up-to-date te houden, het is echt niet moeilijk! Het enige wat belangrijk is, is dat het gebeurt. En op welke manier dan? Dat mag jij beslissen. Er is vast wel een manier die bij jou past!

Geschreven door: Anneke Pannella

Bron: secretaressenet

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek