meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Wakker worden zonder koffie: Zo doe je dat!

De dagen worden korter, ’s ochtends is het nog donker en koud als je wekker gaat en wakker worden wordt steeds moeilijker. Herken jij deze dagelijkse strijd in de ochtend? Of gooi je gewoon een bakje koffie achterover om echt wakker te worden?

Veel mensen kunnen niet functioneren zonder hun dagelijkse kop koffie. Toch is het beter om een paar uur te wachten na het opstaan voordat je jouw bakje troost naar binnen werkt. Wij geven je 7 tips waarmee je de dag met net zo veel energie begint.

1. Yoga
Start jouw dag met yoga. Strekken, rekken en beweging in de ochtend zorgt voor een goede doorbloeding en een goede doorbloeding zorgt ervoor dat je vol energie uit je bed stapt. Op YouTube vind je vele filmpjes met oefeningen voor in de ochtend.

2. Begin je dag met fruit
An apple a day keeps the doctor away! En die appel zorgt er ook voor dat jij vol energie je dag begint. Appels bevatten veel natuurlijke suikers die je suikerwaardes direct op peil brengen. Niet alleen appels maar ook bananen of sinaasappels hebben hetzelfde effect. Gooi een lekker stuk fruit door een schaaltje Griekse yoghurt en je hebt een echt powerontbijt.

3. Ren een rondje
’s Ochtends heb je misschien niet altijd zin om de hardloopschoenen aan te trekken of richting de sportschool te fietsen. Toch zitten er veel voordelen aan ’s ochtends sporten. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die ’s ochtends sporten de hele dag meer energie hebben dan mensen die niet ’s ochtends sporten. Het geeft je energieniveau en gemoedstoestand een enorme boost!

4. Zon, zon, zon
Is sporten in de ochtend niet zo weggelegd voor jou? Geen zorgen, want ook met een klein blokje om wordt het voor jou een mooie dag. Maak een korte wandeling in de frisse lucht en vers zonlicht. Is het nog donker? Misschien is de Philips Wakeup light dan iets voor jou. Deze wekker maakt jou wakker door een natuurlijke zonsopkomst na te bootsen!

5. Ice, ice baby
Neem een ijskoude douche na het opstaan. Dit is de ultieme manier om wakker te worden, het zorgt voor stressvermindering en maakt je heel alert. Klinkt een ijskoude douche een beetje te heftig? Begin dan gewoon met een plens koud water in je gezicht, dat heeft een gelijkwaardig effect.

6. Theeleuten
Een lekker warm bakje koffie bij je ontbijt is heerlijk, dat snappen wij ook. Mis je een warme drank bij je ontbijt als je je koffie laat staan? Ga dan voor een warme kop thee. Thee bevat ook cafeïne en geeft je dus ook een kleine boost. Daarnaast zijn er verschillende lekkere smaakjes thee, dus je kan elke dag voor de smaak gaan waar jij zin in hebt.

7. Begin je dag swingend
Maak een playlist van jouw favoriete muziek en stel dit in als je wekker! Laat deze muziek aan staan tijdens jouw ochtendrituelen en het kan niet anders dat jij swingend jouw werkdag begint! 

Bron: jobat

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek