meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Wandel jezelf fit: 8 tips om aan je dagelijkse 10.000 stappen te komen

Uit verschillende onderzoeken komt naar voren dat we veel te weinig bewegen. Vooral als je een zittende kantoorbaan hebt, is het lastig om aan je dagelijkse beweging te komen. Zitten is niet erg gezond voor je, daarom is het van belang dat je regelmatig in beweging komt en blijft bewegen. Uit onderzoek is gebleken dat er veel gezondheidsvoordelen zitten aan het zetten van 10.000 stappen per dag. Denk je nu: “Jeetje, dat is wel erg veel!”? Daar heb je gelijk in, maar het is zeker niet onmogelijk. Wij geven je enkele tips waardoor je de 10.000 met gemak haalt:

1.Meten is weten
Als je een kantoorbaan hebt is het lang niet altijd makkelijk om voldoende te bewegen tijdens een werkdag. Voor je het weet zit je de hele dag achter de computer en heb je bijna geen beweging gehad, zonder dat je het door hebt. Het kan daarom handig zijn om een stappenteller aan te schaffen die bijhoudt hoe veel stappen je al hebt gezet. De stappentellers van Fitbit en Garmin zijn erg fijn, maar ook de goedkopere versies voldoen!

2.Reminder
Als je aan het werk bent, vergeet je vaak dat je al zo lang zit. Zet daarom een alarm als reminder dat je even op moet staan en een rondje moet lopen. Ga een kop koffie halen, loop naar het toilet of loop langs bij een collega om ideeën uit te wisselen.

3.Lunchrondje
De lunch is voor velen het excuus om zich te verplaatsen naar de kantine om daar vervolgens zittend hun lunch te eten. Breng hier verandering in en overtuig je collega’s om eens een frisse neus te halen tijdens de lunch. Maak een wandeling en werk tegelijkertijd aan je stappendoel voor die dag!

4.Loop de benen uit het lijf
Probeer zo veel mogelijk lopend te doen als het onder de 5 km is. Neem je normaal gesproken de fiets naar werk, ga dan lopend. Is de auto echt je enige oplossing? Parkeer deze dan een paar straten verderop zodat je alsnog een stukje moet lopen.

5.Verkeerde halte
Ga je met het openbaar vervoer naar je werk? Ook dan kun je best een aantal aanpassingen maken om zo veel mogelijk stappen te zetten. Stap bijvoorbeeld een halte eerder uit en loop verder naar je bestemming. Als je met de trein reist, is dit geen aanrader. Probeer dan bijvoorbeeld je fiets wat verder weg van het station te zetten.

6.Lift vs trap
Het is natuurlijk heel makkelijk om even de lift te nemen, maar bedenk eens hoe veel extra stappen je zou maken als je in plaats van de lift gewoon de trap neemt. Daarnaast is het vaak veel sneller!

7.Loop even langs
Natuurlijk kan je je collega even mailen of bellen als je iets wilt vragen of wilt overleggen, maar het is net zo makkelijk om even langs te lopen. Zo heb je direct antwoord en zet je tegelijkertijd extra stappen.

8.Daag jezelf uit
Als de koffiemachine vlakbij jouw bureau staat, zet je niet zo veel stappen. Kies daarom voor de koffiemachine die een verdieping lager staat. Hetzelfde geldt voor het toilet. En als je iets moet printen? Kies dan de printer die het meest ver weg staat.
 

Na deze tips kan jij ook makkelijk aan de 10.000 stappen per dag komen. Zorg ervoor dat je regelmatig in beweging komt, want langdurig zitten is erg slecht voor je. Hoe kom jij aan je dagelijkse beweging?

Bron: jobat

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek