meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Thuis werken: zo overtuig je je baas

Tegenwoordig is het in heel veel bedrijven heel normaal: thuiswerken. Toch zijn er nog veel bedrijven waar dit onmogelijk is door het soort werkzaamheden of dit idee van flexwerken nog niet is ingeburgerd. Zie jij wat in thuiswerken maar weet je niet zo goed hoe je er over moet beginnen bij jouw baas? Wij geven je een aantal tips om voor elkaar te krijgen dat jij thuis mag werken:

Bedenk zelf hoe vaak je thuis wilt werken
Als je graag wilt thuis werken, dan betekent dat niet perse dat je nooit meer naar kantoor gaat en altijd thuis werkt. Sommige mensen werken een aantal dagen thuis en een aantal dagen op kantoor, werken incidenteel thuis of hebben vaste dagen. Bedenk voordat je met je baas in gesprek gaat wat voor jouw goed uitkomt maar houd er hierbij ook rekening mee dat thuiswerken in sommige bedrijven nog niet is ingeburgerd. Wanneer je baas niet gewend is aan thuiswerken dan kan je beginnen met bijvoorbeeld 1 of 2 dagen thuiswerken.

Richt je in het gesprek op de voordelen voor de werkgever
Natuurlijk heeft thuiswerken voor jou heel veel voordelen, maar ook jouw baas kan hiervan profiteren. Daarnaast is het handig om je op de voordelen voor jouw werkgever te richten om hem of haar te overtuigen. Laat bijvoorbeeld vallen dat er uit onderzoek is gebleken dat thuiswerkers minder snel zijn afgeleid en dus productiever zijn. Ze krijgen meer gedaan in minder tijd. Daarnaast blijkt ook dat thuiswerkers eerder overwerken. In plaats van om stipt half 6 in de auto te springen om in de file te staan, kan de thuiswerkers de laatste opdracht nog even snel afmaken.

Neem de zorgen van de baas weg
Jouw werkgever krijgt waarschijnlijk de meest verschrikkelijke angstscenario’s in zijn hoofd als het woord ‘thuiswerken’ valt. Jouw werkgever is bang dat iemand die thuiswerkt niet meer betrokken is bij collega’s en hij twijfelt of iemand die thuis werkt uberhaupt wel aan zijn werkzaamheden toe komt. Daarom is het belangrijk om goede afspraken te maken over jouw taken en het contact met collega’s.

Een proeftijd is de oplossing
Heb je jouw baas nog niet helemaal kunnen overtuigen? Stel dan een proeftijd voor. Laat zien dat jij heel goed thuis kan werken en dat je productief bent. Bespreek na de proefperiode hoe het thuiswerken is bevallen en of het voor herhaling vatbaar is.

Heb jij je baas al overtuigd? Dan hebben we ook een tip voor jou als je eenmaal thuis aan het werk gaat.

  • Zorg voor een vast schema en vaste werkgewoontes

Als thuiswerker heb je veel vrijheid. Het is dan ook verleidelijk om lekker lang in bed te blijven liggen en de werkzaamheden uit te stellen. Doe dit niet. Maak voor jezelf een schema en kom in een goed ritme. Hanteer ook een eindtijd, want anders dreigt het gevaar dat je veel overuren maakt. Zorg ervoor dat je privé en werk gescheiden houdt.

  • Zorg voor voldoende contact met de werkgever en collega’s.

Het leuke van werken in een kantoor is het contact met jouw collega’s en werkgever. Als je thuiswerkt dan valt dat voor een groot deel weg en werk je voornamelijk alleen. Zorg voor een goede verdeling van thuiswerken en op kantoor werken zodat je niet in een sociaal isolement komt. Kan het echt niet anders? Zorg dan voor goede communicatiekanalen waarop je alsnog contact kan houden. 

Bron: secretaressenet.nl

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek