Lekker!
Kikkererwtensalade met mango
Ingrediënten voor 2 personen:
- 100 g bulgur
- 1 eetrijpe avocado
- 225 g kikkererwten
- 1 bosui
- 7 g platte peterselie
- 1 el olijfolie
- 40 g rucola
- 175 g zongerijpte mango
- 75 g feta
Zo maak je het:
- Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een schaal en laat iets afkoelen. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukken van 1½ cm.
- Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de peterselie fijn en meng samen met de olie door de bulgur. Voeg de avocado, kikkererwten, bosui, rucola, mango, peper en eventueel zout toe en schep om. Verkruimel de feta erover.
Bron: allerhande