meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

5 tips voor een geslaagde wandelvergadering

5 tips voor een geslaagde wandelvergadering

Heb je er tijdens of na het werk ook wel een last van? Een stijve nek, pijnlijke rug of houten kont? Na een hele dag zittend werken achter een computer kan het zijn dat je last hebt van je lichaam. Dit kan je voorkomen door regelmatig even te rekken en strekken, koffie te halen en te wandelen in de pauze. Maar er is nog een manier waarop je zorgt voor meer beweging tijdens jouw werkdag: de wandelvergadering. Naast dat beweging goed is voor jouw lichaam, stimuleert het de creativiteit en productiviteit. Wil jij ook een wandelvergadering organiseren? Wij geven je 5 praktische tips!

1. Bedenk of jouw vergadering geschikt is als wandelvergadering

Niet elk type vergadering is geschikt voor de wandelvergadering. Denk hier van tevoren dus goed over na! Onderzoek toont aan dat wandelvergaderingen vooral geschikt zijn voor brainstormen of het pitchen van ideeën. Is er veel materiaal nodig, of ga je intens onderhandelen? Dan is een zittende vergadering misschien een beter idee. Je kunt dan natuurlijk wel halverwege een wandeling inplannen, als pauze, om de benen te strekken of om het hoofd leeg te maken. Of misschien is staand vergaderen wel geschikt voor jullie type vergadering.

Naast dat niet ieder type vergadering geschikt is voor een wandelvergadering, moet je ook nog rekening houden met het aantal deelnemers. Beperk het aantal deelnemers tot maximaal drie. Zo kan je naast elkaar blijven wandelen en elkaar alsnog goed verstaan. Wil je met meerdere mensen brainstormen? Deel het team dan op in groepjes. Na de wandeling kan iedereen samenkomen om de ideeën te delen.

2. Kondig de wandelvergadering aan

Vergeet niet de wandelvergadering aan te kondigen zodat je gesprekspartners er niet door worden overvallen. Niet iedere kantooroutfit is geschikt voor een flinke wandeling. Licht iedereen daarom ruim van tevoren in zodat er rekening kan worden gehouden met comfortabele schoenen en kleding.

3. Stel een wandeldoel

In het wilde weg ergens naartoe wandelen is geen goed idee. Zo ben je te veel bezig met het uitzoeken waar jullie lopen. Het is een beter idee om een doel te hebben. Plan bijvoorbeeld een wandeling naar een trekpleister in de buurt, een mooi stadsgezicht of een leuk park in de buurt. Op deze manier hebben jullie een doel.

4. Combineer de wandelvergadering niet met een ongezonde hap

Wandelvergaderingen kunnen de creativiteit en productiviteit verhogen, maar bewegen is natuurlijk ook erg goed voor de gezondheid. Zorg er daarom voor dat je de wandelvergadering niet afsluit met een enorme lunch of veel drank. Zorg voor flesjes water bij warm weer, een gezonde snack of een gezonde lunch met bruine broodjes en verse soep.

5. Geniet!

Een wandelvergadering is een goede en fijne afwisseling van de dagelijkse werkzaamheden dus zorg dat jij en je collega’s ervan genieten. Steeds meer mensen zien er de voordelen van in. Lijkt het jou ook wat? 

 

Bron: jobat

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek