meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Pauze: 7 tips om alles eruit te halen wat erin zit!

Pauzes houden is heel belangrijk om scherp te blijven. Maar toch trappen we er elke keer weer in. De ene keer eten we snel onze boterham achter de computer en de andere keer heb je een werklunch tijdens de middag. Toch is een pauze broodnodig om gefocust te blijven. Daarom geven we je 7 tips waarmee je scherp blijft, de hele dag door.                

  • Weg van je bureau

Blijf jij tijdens je pauze lekker aan je bureau zitten? Ondertussen even Facebook en Whatsapp checken? Dit is geen goed idee. Want zodra er weer een mailtje binnenkomt, ben je toch weer aan het werk. Ga daarom weg van je bureau. Je hoeft niet gelijk naar buiten, maar zorg dat je even niet meer achter je computer zit. Gun je ogen en hersenen wat rust en klets gezellig bij met een collega.

  • Fit en gezond

Achter je computer werk je onbewust vaak hele hoeveelheden eten naar binnen. Een koekje bij de koffie, snoepjes, een lekker dropje, en je merkt het amper. Suiker en cafeïne geven vaak een korte energieboost, maar al snel volgt een dipje. Ruil daarom dat heerlijke stukje taart in voor een gezonde banaan en drink veel water. Probeer daarnaast de trap in plaats van de lift te nemen.

  • Zet een wekker

Regelmatig pauze nemen is goed voor de concentratie. Uit onderzoek is gebleken dat je beter elke uur 5 minuten pauze kan nemen dan een hele lange pauze. Let wel op dat je korte pauze van 5 minuten niet te veel uitloopt. Om dit te voorkomen kan je de wekker van je smartphone zetten die je eraan herinnert dat de 5 minuten voorbij zijn.

  • Kijk naar jezelf

Vergeet je regelmatig om pauze te nemen? Let dan eens goed op jezelf en op de manier waarop je pauze neemt. Probeer het op te schrijven en verandering in te brengen waar nodig.

  • Me-time

Tijdens een pauze is het verstandig om even iets heel anders te doen dan je werk. Duik even je eigen wereld in om aan alle spanningen en stress te ontspannen. Nu hoef je je natuurlijk niet gelijk op te sluiten in een lege kamer, het is al voldoende om een koptelefoon op te doen en je favoriete muziek te luisteren. Zo is je hoofd binnen no-time weer leeg en kan je er vol tegenaan. 

  • Powernap

Oke, we geven het toe, dit is waarschijnlijk niet voor iedereen weg gelegd. Niet elke baas kan het waarderen als je een powernap achter je bureau neemt. Maar een powernap van 20 minuten kan je veel goeds doen. Heb je de kans op even ergens te gaan liggen, maar er dan zeker gebruik van. Wist je dat je in Japan zelfs wordt gezien als een harde werker als je tijdens je werk in slaap valt?

Bron: jobat.be

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek