Lekker!
Pannenkoekentaart met pancetta - zoet en hartig samen op een pannenkoek maken het een nog feestelijker brunchgerecht.
Wat heb je nodig?
- 80 g pancetta
- 100 g extra pure chocolade
- 3 bananen
- 250 g mascarpone
- 8 pannenkoeken naturel
- 3 el keukenstroop
- 8 pecannoten
Hoe maak je het?
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Breek de pancetta in stukjes.
- Hak ondertussen de chocolade fijn. Snijd de bananen in plakjes en roer de mascarpone los. Besmeer 1 pannenkoek met ¼ van de mascarpone. Verdeel ¼ van de banaan en ¼ van de chocolade erover. Leg er een pannenkoek op en besprenkel met de keukenstroop en ¹/³ van het spek. Maak zo nog 3 lagen. Verdeel de pecannoten over de pannenkoekentaart.
Combinatietip: Fris accentje? Voeg wat citroenrasp toe aan de mascarpone.
Bron: allerhande