meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Griep op de werkvloer: 8 tips om griep geen kans te geven

Koorts, keelpijn, hoofdpijn, hoestbuien, koude rillingen of juist opvliegers? Het heerst al een tijdje: de griep. Zie jij om je heen al je collega’s ziek worden door het griepvirus? Wij geven je acht tips waarmee je de griep voorkomt!

1. Desinfecteren
Het griepvirus is ontzettend besmettelijk! Reinig daarom toestellen en oppervlakten die je vaak aanraakt een paar keer extra. Denk hierbij aan telefoons, printers, kopieermachines, toetsenborden, nietmachines en deurklinken. Een keer een extra doekje erover heen kan nooit kwaad!

2. Handen wassen
Hygiëne is jouw topprioriteit als je wilt voorkomen dat je ziek wordt. Zorg dat je regelmatig je handen wast en schud niet te veel handen. Daarnaast is een desinfecterende handgeld ideaal als je veel onderweg bent en gewoon makkelijk om in je tas te gooien. Probeer tenslotte zo min mogelijk met je handen aan je mond, ogen en neus te komen.

3. Minder face-to-face gesprekken
Gewoon een praatje maken met iemand die griep heeft lijkt niet zo erg te zijn, maar het kan voldoende zijn om besmet te raken. Niet praten met je collega’s is natuurlijk geen optie, dus probeer daarom voldoende afstand te houden of te communiceren via de mail of telefoon.

4. Vitamines, vitamines, vitamines!
Fruit en groente zijn vitaminebommen. Laat de snoepjes en koeken dus even staan en kies voor een gezonde appel of lekkere salade. Vooral als lunch zijn soepen en salades ideaal om voldoende groentes binnen te krijgen.

5. Drink voldoende water
Water is heel belangrijk in het gevecht tegen de griep. Het hydrateert je lichaam. Probeer daarom minimaal 1 tot 2 liter water per dag te drinken. Dat is best lastig maar om het makkelijk te maken kan je een grote fles water op je bureau zetten en een schijfje citroen, komkommer of sinaasappel toevoegen. Thee (zonder suiker) is natuurlijk ook een goed alternatief!

6. Ventileren
Ventileren is belangrijk, ook als het buiten koud is. Zet de ramen daarom op een kiertje open en gebruik je middagpauze om een stukje te wandelen.

7. Slaap voldoende
Een goede nachtrust kan wonderen doen voor je weerstand. Ga op tijd naar bed om minder vatbaar te zijn voor de griep en zorg dat je voldoende uren kan slapen.

8. Ben je toch ziek?
Ben je ondanks onze tips toch ziek geworden? Gebruik dan papieren wegwerpzakdoekjes als je een lichte verkoudheid hebt. Ben je echt grieperig? Blijf dan thuis. Je doet jezelf én je collega’s er geen plezier mee om snotterend achter je computer te zitten en iedereen om je heen aan te steken. Ben je echt onmisbaar? Werk dan vanuit huis en neem voldoende rust!

En? Ga jij dit seizoen zonder griep naar werk of ben jij al eens geveld door verkoudheid?

Bron: jobat.be

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek