meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

De 5 grootste afleidingen op de werkvloer

Heb jij er ook wel eens last van? Je bent al een uur op kantoor en je hebt nog helemaal niks uitgevoerd terwijl het toch voelde alsof je al heel druk bent geweest. Iedereen heeft er wel eens last van. Wij hebben de 5 grootste afleidingen op de werkvloer voor je op een rijtje gezet:                                                                 

1.Koffie- en rookpauze

Even een koffie halen voor je aan de volgende taak begint? Of een rondje koffie halen voor een aantal collega’s? Een sigaretje roken na die intensieve vergadering? We doen het vaker dan we denken en soms hebben we niet eens door dat we zo vaak van onze werkplek af zijn.

2.Toiletbezoekjes

Toiletbezoeken komen zeker op de tweede plaats wat betreft tijdsverlies. Natuurlijk kan je het niet tegen gaan als je echt naar de wc moet maar daar blijft het meestal niet bij. Het gaat erom dat de meeste mensen het toiletbezoek ook gebruiken om zichzelf even op te frissen, hun haar te fatsoeneren, lippenstift bij te werken of te babbelen met collega’s zonder dat iedereen het kan horen. Zo wordt een toiletbezoek ineens heel veel langer dan eigenlijk de bedoeling is.

3.Kletsen met collega’s

Sommige collega’s komen binnen en gaan alle bureau’s af om de nieuwtjes van de dag met iedereen te bespreken voordat ze beginnen aan hun echte werk. Heel gezellig om iedereen een goedemorgen te wensen en een leuk gesprek aan te knopen, maar is het echt nodig? Natuurlijk kunnen gesprekken niet 8 uur lang alleen over werk gerelateerde zaken gaan en een beetje afleiding is af en toe goed, maar zorg dat het niet de spuigaten uitloopt.

4.Privé-zaken

Vroeger ging je naar je werk en deed je je werk. Daarna ging je naar huis en bracht je je tijd door met familie en vrienden. Tegenwoordig checken we thuis onze werkmails en whatsappen we tijdens werk met vrienden en familie. Werk en privé lopen steeds meer door elkaar.

5.Social media

Social media is één van de grootste afleidingen op het werk en kan dus zeker in onze top 5 van afleidingen op kantoor. Veel werknemers vinden dat het gebruik van social media moet kunnen als pauze op het werk maar pas hier wel mee op! De meeste werkgevers zijn het hier namelijk niet mee eens.

Productief of niet?

Betekenen al deze afleidingen dan voor productiviteitsverlies voor jouw bedrijf? Meestal valt het wel mee. De meeste werknemers weten heel goed in te schatten wanneer ze veel worden afgeleid en kunnen hier goed op in spelen. Daarnaast is het soms best goed om een korte pauze in te lassen omdat je veel minder productief bent als je geen pauzes neemt en aan één stuk door werkt.

Alsnog snel afgeleid op het werk? Productief is het niet, maar het wijst wel op een andere eigenschap: intelligentie. Slimme mensen hebben meer moeite met prioriteiten stellen, zijn daarom vaak met verschillende dingen tegelijk bezig en raken dus sneller in de war en ook sneller afgeleid. Denk daar maar aan als je weer eens wordt afgeleid op kantoor! 

Tekst: Joyce Teunissen

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek