Lekker
Kerstamuse: gerookte zalmtartaar met Boursin
Dit heb je nodig:
- Boursin sjalot en bieslook
- 300 gram gerookte zalm
- 1 citroen
- takjes verse munt
- olijfolie
- peper en zout
Bereiden:
Snijd de zalm klein, in stukjes van zo’n halve centimeter. Doe de zalm in een bakje, snijd de blaadjes van de munt heel fijn en doe dit samen met een beetje olijfolie en wat peper en zout bij de zalm. Laat even staan zodat de smaken er lekker in kunnen trekken.
Schep de Boursin in het andere bakje en doe hier een flinke eetlepel olijfolie en het sap van een halve citroen bij. Roer het goed door elkaar zodat het mengsel wat gladder van structuur wordt. Schep het Boursin mengsel in de spuitzak. Heb je geen spuitzak dan kan je ook een stevig plastic zakje pakken (bijvoorbeeld een ziplock) en het hoekje eraf knippen.
Schep op elke amuselepel de zalm en spuit hier in het midden het kruidenkaasmengsel op. Maak af met wat verse peper: geef boven elke lepel een korte draai zodat je net wat peperkorreltjes ziet. Serveer op een mooie schaal of op een houten plank.
Bron: mytaste.nl